Δεύτερος στις δημοσκοπήσεις ο Σβαρτσενέγκερ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003 09:08
A- A A+

Θα έχανε οριακά, από τον δημοκρατικό υποψήφιο Κρουζ Μπουσταμάντε, ο «σκληρός» του αμερικανικού κινηματογράφου, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, εάν διεξάγοντο σήμερα, οι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα, εκλογές, για την ανάδειξη του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Field Poll.

H δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου, έδειξε ότι το 30% των Καλιφορνέζων θα ψήφιζαν υπέρ του Μπουσταμάντε έναντι 25% που θα έδιναν την ψήφο τους στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Σβαρτσενέγκερ.

Το 55% των ερωτηθέντων τάχθηκε επίσης υπέρ της απομάκρυνσης του σημερινού δημοκρατικού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκρέϊ Ντέϊβις, που είναι ιδιαίτερα αντιπαθής, λόγω της άσχημης κατάστασης των οικονομικών της πολιτείας.

Τρίτος υποψήφιος κυβερνήτης στη σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων είναι ο συντηρητικός ρεπουμπλικάνος Τομ Μακ Κλίντοκ με 13%, που είδε μάλιστα τα ποσοστά του να αυξάνονται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μήνα.

Η δημοσκόπηση έδειξε μάλιστα ότι εάν ο Μακ Κλίντοκ αποσύρετο από την προεκλογική κούρσα, οι οπαδοί του θα έδιναν την ψήφο τους στον Σβαρτσενέγκερ, γεγονός που θα έφερνε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ να προηγείται του Μπουσταμάντε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες (33% έναντι 31%).

Η δημοσκόπηση έδειξε πάντως, ότι ο Μπουσταμάντε είναι πολύ πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών έναντι του Σβαρτσενέγκερ με ποσοστό 35% έναντι 22%, καθώς αρκετές γυναικείες οργανώσεις κατηγορούν τον ρεπουμπλικάνο ηθοποιό για σεξιστική συμπεριφορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή