Παράταση της θητείας των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Washington Post
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003 10:29

A- A A+

Εντολή, για παράταση της θητείας σε χιλιάδες άνδρες της εθνοφρουράς και σε εφέδρους, που βρίσκονται στο Ιράκ και στις γειτονικές χώρες, έδωσε ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Με τη νέα εντολή παρατείνεται, από έναν έως έξι μήνες, η θητεία πολλών ανδρών της εθνοφρουράς και εφέδρων, που αρχικά είχαν κληθεί

στα όπλα για ένα χρόνο.

Η νέα πολιτική του αμερικανικού στρατού έγινε γνωστή το βράδυ της Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμμία επίσημη ανακοίνωση.

Το Πεντάγωνο, είχε το δικαίωμα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, να κινητοποιήσει την εθνοφρουρά και τους εφέδρους για δύο χρόνια, αλλά οι περισσότεροι εκλήθησαν για θητεία ενός έτους, γράφει η εφημερίδα.

Αξιωματικοί του στρατού ανέφεραν στην εφημερίδα, ότι, η παράταση της θητείας αποφασίσθηκε εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται στην επάνδρωση μάχιμων μονάδων και στα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο Ιράκ.

Στο Ιράκ, βρίσκονται 122.000 άνδρες του αμερικανικού στρατού, εκ των οποίων 3.000 άνδρες της εθνοφρουράς και 5.000 έφεδροι. Αλλοι 5.000 άνδρες της εθνοφρουράς και 7.000 έφεδροι υπηρετούν στο Κουβέϊτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή