ΗΠΑ : Δεν θα ζητηθεί από την Αυστραλία η αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003 11:31
A- A A+

Δεν θα ζητήσουν από τον στενό σύμμαχό τους, την Αυστραλία, να στείλει περισσότερους στρατιώτες στο Ιράκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις προσπάθειες των Αμερικανών, για ενίσχυση της δύναμης στο Ιράκ, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Καμπέρα.

Η Αυστραλία, ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έστειλε δυνάμεις, όταν αποφασίσθηκε η εισβολή στο Ιράκ, αλλά ο πρωθυπουργός, Τζων Χάουαρντ, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να στείλει νέα στρατεύματα διότι οι Αυστραλοί έχουν ήδη αναλάβει δεσμεύσεις και σε άλλα μέτωπα.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αυστραλία, Τομ Σίφερ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα ζητήσει από την κυβέρνηση της Καμπέρα να στείλει περισσότερες δυνάμεις. «Δεν έχουμε ζητήσει πρόσθετες δυνάμεις από την Αυστραλία και δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε περισσότερες δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αυστραλία, έστειλε αρχικά περίπου 2.000 στρατιώτες στο Ιράκ, από τους οποίους παραμένουν σήμερα περίπου 300 και άλλοι 800 σε άλλα σημεία στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα διατηρεί δύναμη 1.000 ανδρών στο Ανατολικό Τιμόρ και περισσότερους από 2.000 στρατιώτες στα νησιά Σόλομον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή