Βραζιλία : Κάθειρξη 56 ετών σε μέλος αίρεσης που δολοφονούσε παιδιά

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 07:31
A- A A+

Σε κάθειρξη 56 ετών, καταδίκασε δικαστήριο της Βραζιλίας, έναν γιατρό, για τον τελετουργικό ακρωτηριασμό και τη δολοφονία τριών αγοριών, σε μια απομονωμένη πόλη του Αμαζονίου πριν από περίπου μια δεκαετία.

Ο Τσέσιο Μπραντάο, είχε κατηγορηθεί για την αποτρόπαια δολοφονία τριών αγοριών και την απόπειρα δολοφονίας ενός άλλου, το οποίο κατάφερε να διαφύγει, αφού οι απαγωγείς του, του έκοψαν τα γεννητικά όργανα.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες απαγωγές και δολοφονίες παιδιών, η δίκη αυτή θεωρείται ως ένα τεστ για την ικανότητα των αρχών να απονέμουν δικαιοσύνη σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι τοπικές ελίτ έχουν την απόλυτη εξουσία.

«Απονέμουμε δικαιοσύνη σε μια κοινότητα που εμπιστεύτηκε έναν γιατρό, ο οποίος σκότωσε τα παιδιά τους σε σατανιστικές τελετές», είπε ο εισαγγελέας Κλοντομίρ Αραούζο.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος γιατρός, ο Ανίσιο Φερέιρα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 77 ετών, για τη δολοφονία τριών αγοριών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων δύο. Δύο ακόμη άνδρες καταδικάστηκαν επίσης σε συνολική ποινή 92 ετών, για φόνους και ακρωτηριασμούς.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο θα εξετάσει και την υπόθεση της Βαλεντίνας ντε Αντράντε, η οποία φέρεται ως αρχηγός της αίρεσης «Ανώτερη Συμπαντική Συμμαχία», που ιδρύθηκε στην Αργεντινή. Η Αντράντε συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, όταν προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα.

Μία οργάνωση, που αντιπροσωπεύει τα θύματα, ανέφερε, ότι η Αντράντε υποστηρίζει ότι είχε έρθει σε επαφή με ένα μέντιουμ, το οποίο της είπε, ότι τα αγόρια που γεννήθηκαν μετά το 1981 είναι διαβολικά.

Οι οικογένειες των θυμάτων ισχυρίζονται ότι και άλλα παιδιά, 19 συνολικά, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, είχαν πέσει στα χέρια της αίρεσης. Τα απήγαγαν, τα βασάνισαν και τα σκότωσαν στο διάστημα μεταξύ 1989-1993 στην πόλη Αλταμίρα. Σε κάποια από αυτά τους έβγαλαν τα μάτια, σε άλλα έκοψαν τις φλέβες ή ακρωτηρίασαν τα γεννητικά τους όργανα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή