Η Αννα Καραμάνου για τη δολοφονία της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 13:37
A- A A+

Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης και ο θάνατος της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας ¶ννας Λιντ κατά τη σημερινή σημαδιακή μέρα του Σεπτέμβρη με έχει συγκλονίσει, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ¶ννα Καραμάνου.

Οι αγώνες της για τα δικαιώματα των γυναικών και την οικοδόμηση της Ενωμένης Ευρώπης, την είχαν κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπέρμαχος του ενιαίου νομίσματος, εκπροσωπούσε τα πλέον φιλοευρωπαϊκά ρεύματα της χώρας της, πρόσθεσε η η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πληροφορήθηκε το θάνατό της στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής της στις Βρυξέλλες, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της και τη συμπαράστασή της προς την οικογένειά της και προς το Σουηδικό λαό.

Ελπίζουμε, η μοναδική προσωπικότητά της και οι αγώνες της για την ισότητα των φύλων και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να βρουν άξιους συνεχιστές και η ίδια να παραμείνει ένα φωτεινό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή