Δίκη «17Ν» : Διαφοροποίηση Βασίλη Μαρκή από τον Χρήστο Λάμπρου

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 13:39
A- A A+

Σε δύο σημεία, διαφοροποιείται μέχρι στιγμής από το κατηγορητήριο, ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας κ. Βασίλης Μαρκής, στην πρότασή του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο κ. Μαρκής, ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει ένοχο ως φυσικό αυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιατρού Ζαχαρία Καψαλάκη (4.2.87), τον Βασίλη Τζωρτζάτο, αντί του Δημήτρη Κουφοντίνα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει το γιατρό με συνεργούς τον Πάτροκλο Τσελέντη και το Βασίλη Τζωρτζάτο.

«Είναι σαφές -είπε ο κ. Μαρκής, επικαλούμενος και την κατάθεση της χήρας του γιατρού- ότι αυτός που πυροβόλησε είναι ο Τζωρτζάτος και ας προσπάθησε να φορτώσει το έγκλημα στον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Ο κ. Μαρκής προχώρησε σε κατανομή των ρόλων, που είχαν οι δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς στα Σεπόλια, στις 20.11.1990. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας με την πρότασή του ζητεί από το δικαστήριο να μην καταδικάσει για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού, όπως εισάγεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, το Σωτήρη Κονδύλη, πρόταση που αν υιοθετηθεί από τους δικαστές, «σπάει» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον κατηγορούμενο, για τον οποίο ωστόσο ο κ. Λάμπρου έχει εισηγηθεί την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Ο κ. Μαρκής ζήτησε επίσης να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία του ταξί στα Σεπόλια αλλά και για τη δεύτερη έκρηξη χειροβομβίδας που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους από τους αστυνομικούς.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας, πρότεινε ωστόσο, την ενοχή του Σάββα Ξηρού για έκρηξη και των Χριστόδουλου Ξηρού και Δημήτρη Κουφοντίνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού. Στην αγόρευσή του ο αναπληρωτής εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθεί από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για το σύνολο των πράξεων που αφορούν την υπόθεση των Σεπολίων, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, κρίνοντας ότι η συμπλοκή ήταν τυχαία ενέργεια και όχι προαποφασισμένη.

Η αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή