«17Ν»: Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2003 15:37
A- A A+

Η παράθεση των στοιχείων, που κατά τον αναπληρωτή εισαγγελέα Βασίλη Μαρκή, οδηγούν σε βεβαιότητα για την ενοχή του Αλ.Γιωτόπουλου, έδειξε να ενοχλεί τον φερόμενο ως καθοδηγητή της οργάνωσης.

Ο Γιωτόπουλος που από την πρώτη μέρα έναρξης των αγορεύσεων των εισαγγελέων προτιμούσε να αναλώνει τον χρόνο του στην ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων, διέκοψε τώρα την ανάγνωση και προέβη σε συνεχείς παρεμβάσεις εμμένοντας στην αθωότητά του και στον ισχυρισμό ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση αποτελεί σκευωρία των αρχών. Ο κ. Μαρκής υποστηρίξε ότι το γεγονός πως οι αρχές στράφηκαν στον Αλ. Γιωτόπουλο ήταν αποτέλεσμα λογικών συνειρμών με αφετηρία το συμπέρασμα για την γαλλική παιδεία του συντάκτη των προκηρύξεων της «17Ν».

Μεταξύ των επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε ο κ. Μαρκής προκαλώντας τις αντιδράσεις του Γιωτόπουλου, ήταν και τα ευρήματα στη γιάφκα της οδού Πάτμου, κάποια από τα οποία ήταν και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση του πλαστού δελτίου ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο Γιωτόπουλος με το όνομα Μιχάλης Οικονόμου. Ταυτότητα, που όπως υπενθύμισε ο κ. Μαρκής ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, είπε ότι είχε κατασκευάσει ο ίδιος για λογαριασμό του «Λάμπρου».

Καταλήγοντας ο κ. Μαρκής είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή η υπόθεση παίρνει τη μορφή μιας τραγωδίας για τα θύματα, κάποιους από τους κατηγορουμένους και τις οικογένειές τους. Η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει μάθημα για όλους».

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στα πολιτικά κόμματα και τη στάση που κράτησαν κατά τη διάρκεια της δράσης της «17Ν».

«Πρώτα και κύρια χρησιμοποίησαν τα εγκλήματα αυτής της οργάνωσης στην πολιτική τους αντιδικία. Ρίξτε μια ματιά στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και τα δημοσιεύματα της εποχής στα οποία φαίνεται ότι ο ένας χώρος κατηγορεί τον αρχηγό του άλλου. Τα κόμματα που λειτουργούν στο χώρο της Αριστεράς αντί να προβληματίζονται για τη δράση της οργάνωσης, κατέληξαν στην εκδοχή της συνωμοσιολογίας». Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή