Δίκη «17Ν» : Αγορεύουν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 10:45
A- A A+

Με καθυστέρηση, περίπου 20 λεπτών, ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η καθυστέρηση οφείλεται στη μη έγκαιρη προσέλευση των συνηγόρων υπεράσπισης, τους οποίους εκπροσώπησε για λίγη ώρα ο Κ. Χρυσικόπουλος, συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Πρώτος αγορεύει ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος των οικογενειών των Αμερικανών θυμάτων της «17 Νοέμβρη» και του Βρετανού ταξιάρχου Στήβεν Σώντερς.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του ότι οι δολοφονίες ήταν η συνήθης πρακτική για τους κατηγορουμένους.

«Οι πρωταγωνιστές της «17 Νοέμβρη», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «υπήρχαν, ζούσαν και ανέπνεαν με τους φόνους που διέπραταν. Οι φόνοι ήταν καθημερινότητά τους, η «δουλειά» τους. Ακόμη και η στάση της «17 Νοέμβρη», απέναντι στους νεκρούς ήταν ύβρις. Οχι μόνο σκότωναν ανυποψίαστους ανθρώπους, αλλά και τους περιφρονούσαν και ως νεκρούς».

Ο συνήγορος των οικογενειών των Αμερικανών θυμάτων αναφέρθηκε, επίσης, στις ληστείες, που διέπραξε η οργάνωση, τις οποίες, όπως είπε, φρόντιζε να «κρύβει στο σκοτάδι», χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη γι αυτές με προκηρύξεις, γιατί φοβόταν ότι αυτές θα έβλαπταν την εικόνα που η οργάνωση καλλιεργούσε των λαϊκών αγωνιστών.

«Η συνεχής τέλεση ληστειών με σημαντική λεία (1,2 δισ. δρχ. συνολικά) δείχνει ότι τα μέλη της «17 Νοέμβρη» και ιδίως το ισχυρό δίδυμο Γιωτόπουλος-Κουφοντίνας αγάπησαν το χρήμα και φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν με τους συντρόφους τους στα σπίτια τους, στις διακοπές τους και αλλού, απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά του συστήματος, που τάχα πολεμούσαν, χωρίς να εργάζονται και χωρίς να συμμετέχουν σε κοινά βάρη. Ζωή γλυκιά και αφορολόγητη εις βάρος των υπολοίπων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή