Βουλή : Καταθέτουν τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2003 13:41
UPD:13:42
A- A A+

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων χρηματιστηριακών συναλλαγών, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Ν. Λεβογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (περιλαμβάνονται οι εννέα ευρωβουλευτές και όσοι εξελέγησαν το 2000, αλλά έχασαν την έδρα τους για διάφορους λόγους), κατέθεσαν τη δήλωση που τους είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, ο βουλευτής Ζακύνθου, Δ. Γκούσκος, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, (την κοινοποιεί και στον κ. Λεβογιάννη), με την οποία αναφέρει ότι δεν έχει να δηλώσει τίποτα διαφορετικό από όσα αναγράφονται στο ετήσιο «πόθεν έσχες». Τονίζει, δε ότι «η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των δηλώσεων των βουλευτών και μόνον –όταν δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος εκείνων που άσκησαν εξουσία και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα- υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το κύρος του κοινοβουλίου».

Επιστολή με την οποία θα παραπέμπει στο «πόθεν έσχες», του αναμένεται να καταθέσει ο βουλευτής Β' Πειραιώς Π. Κρητικός.

Παρόμοιους προβληματισμούς είχαν εκφράσει 25 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όμως, το μεγαλύτερο μέρος τους κατέθεσαν τη δήλωση για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Λασιθίου Φ. Ιωαννίδης, ο βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Κ. Σπυριούνης και Α' Πειραιώς Ι. Καψής που είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήθελε να προκληθεί πρόβλημα.

Ο βουλευτής Αττικής, Θ.Πάγκαλος, είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό (σ.σ. δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Κράμα»), στην οποία ανέφερε ότι δεν κατέχει μετοχές, ενώ σε ανάλογη επιστολή του, ο βουλευτής Β' Αθήνας Θ. Κατσανέβας, παρέθετε αναλυτικά τις μετοχές που κατέχει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Ακριβάκη, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Λεβογιάννης, οι δηλώσεις θα υποβληθούν εντός της εβδομάδας στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία αναμένει να ολοκληρώσει τη διερεύνησή της μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές είτε δεν έχουν χρηματιστηριακές συναλλαγές, είτε κρατούν «παγωμένα» τα χαρτοφυλάκιά τους.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή