Ο επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε. για τη σύνοδο του ΠΟΕ στο Κανκούν

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2003 14:22
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει ή όχι την πολυμερή εμπορική πολιτική της, μετά την αποτυχία της υπουργικής συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), στο Κανκούν του Μεξικού, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Πασκάλ Λαμί.

Ο Λαμί, ο οποίος διεξήγαγε στο Μεξικό διαπραγματεύσεις για λογαριασμό των Δεκαπέντε, δήλωσε πως προσωπικά συνιστά τη «διατήρηση» της πολυμέρειας.

«Θα σκεφτούμε, θα δούμε αν πρέπει να διατηρήσουμε την προτεραιότητά μας στην πολυμέρεια. Προσωπικά πιστεύω βαθειά, πως η προτεραιότητα αυτή πρέπει να παραμείνει, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που πρέπει να επαληθεύσουμε ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι σ' αυτό», δήλωσε ο Επίτροπος.

Ο διάλογος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στους κόλπους της Επιτροπής, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε ο επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λαμί επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ντόχα, «δεν είναι νεκρό» μετά το Κανκούν, αλλά «στην εντατική, δηλαδή μεταξύ ζωής και θανάτου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή