Σχέδιο συρρίκνωσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 17:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Για «φθηνό, λογιστικό σχέδιο περικοπών» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις προωθούμενες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» σχέδιο «συρρίκνωσης και αλλοίωσης» των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης «εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των μνημονίων».

Όπως επισήμανε, το σχέδιο «Αθηνά» οργανώνει μια νέα συγκεντρωτική διοικητική υπερδομή, «που θα διευκολύνει σε δεύτερη φάση νέες συγχωνεύσεις τμημάτων, την εμπέδωση της εργασιακής ευελιξίας και εξάρτησης διδασκόντων και εργαζομένων».

«Το σχέδιο «Αθηνά» συγγράφει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων», σημείωσε, προσθέτοντας πως ειδικότερα για τα ΤΕΙ «μεθοδεύεται μια ισοπεδωτική κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων και σχολών».

Χαρακτήρισε τέλος «προσχηματική» την εξαγγελθείσα διαβούλευση, καθώς, όπως παρατήρησε, δίνεται «μια ασφυκτική διορία 45 ημερών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή