ΗΠΑ : Αστυνομικοί σκότωσαν ένοπλο που κρατούσε ομήρους 16 σπουδαστές

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 11:38
A- A A+

Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ένοπλο,που υποστήριζε ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα και είχε συλλάβει ομήρους 16 σπουδαστές επί εννέα ώρες σε κολλέγιο του Τενεσί,ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για τον 26χρονο Χάρολντ Κιλπάτρικ, που είχε εισβάλει στο κολλέγιο κρατώντας ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι τραυματίζοντας δύο σπουδαστές.

Ο δράστης κρατούσε επί εννέα ώρες ομήρους 16 σπουδαστές και έναν καθηγητή σε μία αίθουσα του κολλεγίου Ντάιερσμπεργκ, σε απόσταση 230 χιλιομέτρων ανατολικά του Νάσβιλ πριν οι αστυνομικοί επέμβουν και τον σκοτώσουν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο δράστης δεν έχει προβάλει κανένα αίτημα και το μόνο που ζήτησε ήταν ένα μπουκάλι νερό και 16 ποτήρια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λάιζα Μακντάουελ.Είχε αφήσει μάλιστα ελεύθερες τρεις γυναίκες ομήρους εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος.Οι δύο τραυματισμένοι σπουδαστές νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείου του Μέμφις.

Πράκτορες του FBI που κλήθηκαν από την τοπική αστυνομία για να επιληφθούν της υπόθεσης ανέφεραν ότι ο Κιλπάτρικ είχε αφήσει στην αδελφή του ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα που δήλωνε ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα και ήθελε να σκοτώσει αρκετά άτομα πριν αυτοκτονήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή