Formula 1: Μένει στη Lotus ο Αλισον

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 23:51
LOTUS F1/YOUTUBE
A- A A+

Θα παραμείνει στη Lotus o Τζέιμς Αλισον παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα που τον συνέδεαν με τη McLaren. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ομάδας του Ενστοουν, Ερίκ Μπουγιέ.

O τεχνικός επικεφαλής της Lotus φαντάζει ως ο πιθανός αντικαταστάτης του Πάντι Λόοου, σε περίπτωση που ο Βρετανός άφηνε τη McLaren και μετακόμιζε στη Mercedes (κάτι που ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό). Δημοσιεύματα, κυρίως από τη Βρετανία, αναφέρουν ότι ο Αλισον έχει ήδη προσεγγιστεί από τη McLaren ενώ ενδιαφέρον για συνεργασία μαζί του έχουν δείξει τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari.

Ανεξαρτήτως όμως, του τι ακούγεται, ο Μπουγιέ έσπευσε να αποσαφηνίσει πως ο Αλισον είναι και θα παραμείνει στη Lotus, τουλάχιστον για φέτος.

«Εξαρτάται από εκείνον, αλλά πιστεύω ότι το 2013 σίγουρα θα παραμείνει μαζί μας. Εχει ένα είδος διαχείρισης που ίσως κάποιες ομάδες θα ήθελαν να αντιγράψουν και σίγουρα έχει προσφέρει πολλά στη Lotus. Πολλοί εδώ τον εμπιστεύονται, εγώ πρώτα από όλους διότι δούλεψα πολύ για να διασφαλίσω τη θέση του στην ομάδα. Τον εμπιστεύομαι πολύ διότι είναι καλός στην επικοινωνία, στη συνεργασία, έχει πολύ καλές τεχνικές ικανότητες και σωστό όραμα. Είναι πολύ σημαντικός στην οργάνωση», δήλωσε ο Μπουγιέ στο Autosport.

Τρίτος οδηγός ο Βαλσέκι

Ο Νταβίντ Βαλσέκι θα είναι ο τρίτος οδηγός της Lotus για το 2013. Ο περυσινός πρωταθλητής του GP2 εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την απόδοσή του στις πρόσφατες δοκιμές νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι, όπου είχε εντυπωσιάσει.

Ο ιταλός πιλότος δηλώνει ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή και όπως τόνισε, θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Ενστοουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πέραν του Βαλσέκι, ο Ζερόμ Ντ’ Αμπρόζιο παραμένει ως εφεδρικός πιλότος και ο Νίκολας Προστ ως οδηγός εξέλιξης στην ομάδα του Ενστοουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις