Ενημέρωση για τους αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο ζήτησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 14:15
A- A A+

Επίσημη ενημέρωση της Βουλής, για το θέμα των αεροδιαδρόμων στο Αιγαίο, ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ι. Καψής και Κ. Σπυριούνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση διεθνούς συμφωνίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής ¶μυνας & Εξωτερικών.

Εξέφρασαν επίσης την ενόχλησή τους διότι πληροφορήθηκαν για το θέμα από τον Τύπο. Ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Αν. Γιαννίτσης υποσχέθηκε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει συντόμως την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Την ενημέρωση της Βουλής ζήτησαν επίσης με ερωτήσεις που κατέθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς και οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, Α. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη καθώς και του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης, ενώ, με δική τους ερώτηση, «εθνικά επιζήμια», χαρακτήρισαν τη σχετική συμφωνία στο πλαίσιο του ICAO, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που μετέχουν στην επιτροπή Εθνικής ¶μυνας & Εξωτερικών.

Εξάλλου, τα μέλη της παραπάνω επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της «Κύρωσης των Συμφωνηθέντων Πρακτικών των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των Κυβερνήσεων του Βασιλείου της Δανίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Βασιλείου της Ισπανίας, της Δημοκρατίας της Ιταλίας, του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, του Βασιλείου της Νορβηγίας, της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεών τους κατά την διάρκεια προσωρινής διαμονής τους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μετά των δύο Παραρτημάτων αυτών, καθώς και των ανταλλαγεισών διακοινώσεων μεταξύ του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Γερμανία της 29ης Απριλίου 1998 συνοδευομένων από την Ελληνική Δήλωση περί ασκήσεως ποινικής δικαιοδοσίας, καθώς και της Ρηματικής Διακοίνωσης του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών όπου περιέχεται η Γερμανική δήλωση περί ποινικής δικαιοδοσίας».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή