Επίσχεση παρόχων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ

Από 1ης Φεβρουαρίου
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 16:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.
A- A A+

Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την 1η Φεβρουαρίου οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αρνούμενοι να εκτελούν επί πιστώσει παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη «εξαιτίας της μακροχρόνιας καθυστέρησης των οφειλομένων (παλαιών και νέων), λόγω αδυναμίας να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε με ίδια κεφάλαια την λειτουργία των εργαστηρίων μας χωρίς εισπράξεις».

Οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ζητούν:

  1. Την ισότιμη μεταχείριση μας ως προς τους χρόνους εξόφλησης με άλλους παρόχους υγείας.
  2. Την άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2012, που αφορούν τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, πριν καταστεί ληξιπρόθεσμος και ο Οκτώβριος.
  3. Την άμεση εκκαθάριση του παρακρατηθέντος 10 % του πρώτου εξαμήνου του 2012.
  4. Χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων των ετών 2009, 2010 και 2011 μέχρι της 28/2/2013, χωρίς κούρεμα μεγαλύτερο του 3,5 % που επεβλήθη σε άλλους παρόχους για μικρότερο διάστημα και με προσδιορισμένο το περιθώριο κέρδους (35%) με σχετική αγορανομική διάταξη. Οι ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις όπως είναι γνωστό έχουν τιμολογηθεί από το 1991 χωρίς κοστολογικά κριτήρια και χωρίς προσδιορισμένο περιθώριο κέρδους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή