Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού

Τα Τακτικό Δικαστήριο την έκρινε αβάσιμη και εκπρόθεσμη
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 14:46
A- A A+

Tο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με ψήφους 3-0, απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας για αναδιάρθρωση, κρίνοντάς την ως αβάσιμη και εκπρόθεσμη.

Αυτό σημαίνει ότι από το πρωτάθλημα της Λίγκας θα υποβιβαστούν δύο ομάδες, ενώ από το πρωτάθλημα της Football League θα προαχθούν τέσσερις στην ανώτατη κατηγορία.

Από την πλευρά τους, αν οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια μπορούν να το πράξουν είτε προσφεύγοντας στο CAS, είτε στα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια κατά της νομιμότητας της σύνθεσης της επιτροπής. 

Η απόφαση του Δικαστηρίου:

«… Απορρίπτει τον ισχυρισμό της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ περί μη νόμιμης συγκρότησης του παρόντος Δικαστηρίου, λόγω του ότι η θητεία του είχε ρητά παραταθεί με την από 3/9/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ (συνεδρίαση υπ’ αριθμ. 53), η οποία ελήφθη πριν ασκηθεί η προσφυγή της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (26/9/12) και η οποία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ εξεδόθη νομίμως και σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 1 του εν ισχύ καταστατικού της ΕΠΟ.

Απορρίπτει την προσφυγή της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ως εκπρόθεσμη καθότι ασκήθηκε την 27/9/2012 ήτοι εκτός της διήμερης προθεσμίας που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 41.ΣΤ.3) δεδομένου ότι προσβαλλόμενη απόφαση της Γ.Σ. της SUPER LEAGUE ελήφθη την 24/9/2012.

Κρίνει περαιτέρω την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιπροσθέτως ως αβάσιμη (ακόμη κι αν δεν απορριπτόταν ως απαράδεκτη - εκπρόθεσμη κατά τα ως άνω), λόγω του ότι η από 24/9/2012 απόφαση της Γ.Σ. της SUPER LEAGUE εξεδόθη σε συμμόρφωση με την από 12/9/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ με την οποία ζητήθηκε η ένταξη των ΠΑΕ Ηρακλής, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στη Football League και για τους λόγους που αναφέρονται στο αιτιολογικό της παρούσης». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις