Δεύτερη ημέρα επαφών στο Κατάρ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 10:28
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί έχει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αργότερα θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ σεΐχη Ταμί μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

  • Συναντήσεις με τον εμίρη του Κατάρ και με τον διάδοχο του θρόνου
  • Παρουσία σε επιχειρηματικό συνέδριο - υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ
  • Επισκέψεις στο τεχνητό νησί, στο μουσείο ισλαμικής τέχνης και στο νέο αεροδρόμιο

Στις 12:00 ο κ. Σαμαράς θα παραβρεθεί στο επιχειρηματικό συνέδριο. Το παρών θα δώσει και κατά την τελετή υπογραφής συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.

Επίσης, θα επισκεφθεί το τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί στο Κατάρ, το μουσείο ισλαμικής τέχνης και τέλος το νέο αεροδρόμιο, στην κατασκευή του οποίου συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες.

Αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι και μετά τις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες μίλησαν για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ειδικότερα, καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός και οι κατασκευές.

Οι συζητήσεις στους παραπάνω τομείς θα προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα και με συνεργασίες μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών.

Χθες, υπογράφηκαν και τρία Μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού και ανάπτυξης.

Στόχος να φέρουμε το Κατάρ πιο κοντά στις ευκαιρίες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο βασικός στόχος της επίσκεψής του είναι να «φέρουμε πιο κοντά το κράτος του Κατάρ με τις ευκαιρίες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα».

Φιλοδοξία μας, συνέχισε, είναι να κάνουμε τη χώρα μας έναν κεντρικό σύνδεσμο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής από όλες τις απόψεις, στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των τραπεζών, των κατασκευών, των επικοινωνιών και της πολιτιστικής συνεννόησης. «Ανοίγουμε», επεσήμανε, «μια νέα διαδικασία στενής διμερούς συνεργασίας και αμοιβαίας ωφέλειας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή