Καλούν δύο υπόπτους για τον εμπρησμό της Marfin

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 10:20
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Εικόνα από το εξωτερικό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου τον Μάιο του 2010.

A- A A+

Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή για τον εμπρησμό της Marfin στη Σταδίου τον Μάιο του 2010, όταν, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε, έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», επί 32 μήνες οι αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σχεδόν όλοι οι μάρτυρες αποδίδουν κυρίαρχο ρόλο σε έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και άλλους δύο πιο κοντούς άνδρες, που την ώρα της επίθεσης - σύμφωνα με καταθέσεις - φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν επίσης σακίδια.

Με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή, ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή