Συρία: Δεκάδες σοροί «ομαδικά εκτελεσμένων» ανακαλύφθηκαν στο Χαλέπι

Άγνωστη η ταυτότητα των θυμάτων
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 15:07
REUTERS/ZAIN KARAM

Κάτοικοι προσπαθούν να αναγνωρίσουν πτώματα τα οποία βρέθηκαν κατά μήκος του ποταμού Κουβάικ, σε σχολείο που χρησιμοποιείται ως νοσοκομείο στο Χαλέπι. Τουλάχιστον 65 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί με τα χέρια τους δεμένα.

A- A A+

Τα πτώματα δεκάδων νέων ανδρών, οι οποίοι πιθανότατα έχουν εκτελεστεί ομαδικά, ανακαλύφθηκαν στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Τουλάχιστον 65 πτώματα ανακαλύφθηκαν στις ακτές του ποταμού Κουβάικ, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή του Μπουστάν Αλ Κασρ.

Τις αναφορές δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο.

REUTERS

Τα χέρια των περισσότερων είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους, ενώ φέρουν και τραύματα από σφαίρες στο κρανίο.

Σχετικό οπτικό υλικό έχει ήδη δημοσιευθεί από τους ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube.

Στο βίντεο εμφανίζονται τα άψυχα σώματα των ανδρών στις όχθες του ποταμού, ενώ φωνή η οποία συνοδεύει το υλικό κάνει λόγο για «59 νεκρούς».

Τα πτώματα ήταν καλυμμένα με γκρίζα λάσπη, ενώ έδειχναν σημάδια νεκρικής ακαμψίας.

Λοχαγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της βασικής ένοπλης οργάνωσης η οποία αντιπαρατίθεται στον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ότι πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για άνδρες εφηβικής ηλικίας.

Συμπλήρωσε επίσης, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι πιθανότατα πολλά άψυχα σώματα βρίσκονται ακόμη στα νερά του Κουβάικ.

Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέλθει ή και να ξεπεράσει τα 80.

Επάνω στα πτώματα δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στοιχεία ταυτότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή