Συναντήσεις αγροτών με Αλ. Τσίπρα και Ευ. Βενιζέλο

Λίγο πριν από τον κόμβο της Νίκαιας τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 07:45
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχουν σήμερα εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, πριν λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος θα συναντηθούν στις 11 το πρωί στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα και στις 12 το μεσημέρι με τον κ. Βενιζέλο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αλλά και εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς,  Φώτη Κουβέλη, ο οποίος παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες και την αγροτική οικονομία και  δεσμεύτηκε πως τα ζητήματα αυτά «θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής προκειμένου να υπάρξουν λύσεις».

Τα αιτήματα

Οι αγρότες αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα που προβλέπουν αλλαγές στη φορολόγησή τους, φορολόγηση και των αγροτεμαχίων και τήρηση βιβλίων από το 2014.

Διαμαρτύρονται επίσης για το αυξημένο κόστος στα καύσιμα, που έχει ως συνέπεια την αύξηση του κόστους παραγωγής και ζητούν να μην υπάρξει καμία μείωση της επιστροφής ΦΠΑ. 

Ένα ακόμα αίτημά τους είναι να θεσπιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

Αθ. Τσαυτάρης: Με κατανόηση όλα λύνονται

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης εμφανίστηκε ανοιχτός στο θέμα του διαλόγου, σημειώνοντας ότι με κατανόηση όλα λύνονται, προκειμένου να μη δημιουργούνται αδικίες.

Με μεθόδους του χθες δεν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα του σήμερα.

Μ. Χαρακόπουλος

Τόνισε ακόμη ότι μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας καθώς προέρχεται από τον αγροτικό χώρο και γνωρίζουν τι λέει και την τεκμηρίωση όσων λέει.

«Οι δρόμοι είναι για να κυκλοφορούν ελεύθερα οι πολίτες. Δεν νομίζω ότι με μεθόδους του χθες μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα του σήμερα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Στους δρόμους οι Θεσσαλοί αγρότες

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών παραμένουν παρατεταγμένα λίγο πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας. Οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένεται να συσκεφθούν και πάλι σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους,

Έτοιμοι να συμμετάσχουν σε πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται και οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας Σερρών, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας.

Παράλληλα, σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ στο Μάνεση Αργολίδας, οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη με μπλόκα στους δρόμους. Ειδικότερα, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους αύριο στις 13:00 στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή