Γενική συνέλευση των οδηγών λεωφορείων

Κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 06:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αστικά λεωφορεία καθηλωμένα στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού.

A- A A+

Ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια παραμένουν τα λεωφορεία, καθώς συνεχίζεται η απεργία των οδηγών του μέσου, οι οποίοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν «έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο» με την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΟΣΥ «για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» χωρίς να ζητούν την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.

Στο «τραπέζι» της γενικής συνέλευσης έχει τεθεί και το θέμα της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία που έχει προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, για μεθαύριο Πέμπτη στα μέσα μεταφοράς. Στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει ήδη πως θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό.

Υπενθυμίζεται πως οι τεχνικοί των λεωφορείων αποφάσισαν χθες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους προσερχόμενοι σε διάλογο με τη διοίκηση της ΟΣΥ.

Σημειώνεται ότι η απεργία που είχε προκηρύξει χθες στα λεωφορεία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χειρόφρενο στα λεωφορεία - Ξανά στους δρόμους τρόλεϊ, ΟΣΕ

Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και οι τεχνικοί ΟΑΣΑ-ΟΣΥ .Οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ για την περαιτέρω στάση τους, θα αποφασίσουν στην γενική τους συνέλευση που θα γίνει αύριο το πρωί.

Κανονικά κυκλοφορούν, πάντως, όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από την χθεσινή απόφαση των εργαζομένων σε τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και προαστιακό για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλεϊ, Κ. Νικολόπουλος, συναντήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του δ.σ. της ΟΣΥ Γιάννη Οικονόμου και όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων.

«Είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση και όχι προσχηματικό. Είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος στις Οδικές Συγκοινωνίες Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι τεχνικοί στα λεωφορεία αλλά και οι οδηγοί στα τρένα έδειξαν μια λογική και υπεύθυνη στάση αναστέλλοντας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. «Αναμένουμε το ίδιο και από τους οδηγούς στα λεωφορεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή σε διάλογο για όλα τα θέματα, πλην της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Ικανοποιημένη από τις εξελίξεις εμφανίστηκε και η κυβέρνηση, διαμηνύοντας πάντως για ακόμη μία φορά ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή