Formula 1: Αποκάλυψη της νέας Lotus

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 23:07
www.lotusf1.com

 Η νέα E21.

A- A A+

Η Lotus άνοιξε το χορό των παρουσιάσεων με την αποκάλυψη του νέου της μονοθεσίου. Η Ε21 συγκέντρωσε χθες το βράδυ τα φώτα της δημοσιότητας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Ενστοουν.

Η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου έγινε μέσω διαδικτύου και ειδικότερα του λογαριασμού που έχει η Lotus στο YouTube. Το πρόγραμμα προέβλεπε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί έξω από το εργοστάσιο της ομάδας, αλλά οι δυνατοί άνεμοι μετέφεραν την παρουσίαση στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων.

Οι Κίμι Ραϊκόνεν και Ρομάν Γκροσεάν, το οδηγικό δίδυμο της Lotus, τράβηξαν το σεντόνι και έτσι αποκαλύφθηκε η Ε21. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Ενστοουν, Τζέιμς Αλισον, ο επικεφαλής της, Ερίκ Μπουγιέ καθώς ο Ζεράρντ Λόπεθ, πρόεδρός της.

YOUTUBE/LRGPTV

Οπως αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, η Ε21 μοιάζει με την προκάτοχό της μόνο εξωτερικά καθώς διαθέτει πολλές και σημαντικές αλλαγές.

«Εχουν γίνει πολλά και θα είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Οι κανονισμοί του 2013 είναι σχεδόν ίδιοι με του 2012, επομένως θα περίμενε κανείς πολλές ομοιότητες με το μονοθέσιο του 2012, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν πολλές νέες ιδέες και ίδιες έννοιες που προετοιμάζαμε εδώ και καιρό», τόνισε ο Αλισον.

Τα σημεία που ξεχωρίζουν στο νέο μονοθέσιο είναι οι νέοι χορηγοί και η εμφάνιση του κόκκινου χρώματος. Το σκαλοπάτι στο ρύγχος εξακολουθεί να υπάρχει αν και ο Αλισον τόνισε ότι αν η ομάδα βρει κάποια λύση που θα της προσφέρει επιπλέον αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη (downforce), θα την ακολουθήσει. Επίσης η Ε21 φαίνεται να υιοθετεί τις εξατμίσεις τύπου Coanda.

Τόσο ο Κίμι Ραϊκόνεν όσο και ο Ρομάν Γκροσεάν, ευχήθηκαν να φέρουν φέτος καλύτερα αποτελέσματα από εκείνα του 2012. Πέρυσι η Lotus τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν τρίτος στους οδηγούς. Ο Φινλανδός ανέβηκε επτά φορές στο βάθρο των νικητών εκ των οποίων τη μία στο υψηλότερο σκαλί του (στο Αμπου Ντάμπι). Αυτή ήταν η παρθενική νίκη τόσο της ομάδας στη Formula 1 όσο και του Ραϊκόνεν, μετά την επιστροφή στο άθλημα.

Η επόμενη ομάδα μετά τη Lotus είναι η McLaren η οποία θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις 31 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις