Formula 1: Παραμένει η Γουλφ στη Williams

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 20:52
WILLIAMS
A- A A+

Η Σούζι Γουλφ θα παραμείνει στην οικογένεια της Williams για έναν ακόμη χρόνο ως οδηγός εξέλιξης. Όπως έγινε γνωστό σε ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας, ο ρόλος της 30χρονης οδηγού από τη Σκωτία, θα αναβαθμιστεί κατά τη διάρκεια του 2013.

Η Williams έμεινε ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες της σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των FW34 και FW35, για αυτόν το λόγο αποφάσισε να αυξήσει τις αρμοδιότητές της πάνω στο πρόγραμμα προσομοίωσης αλλά και στις δοκιμές με το μονοθέσιο. Ετσι, αναμένεται να βρεθεί πρώτη από όλους πίσω από το τιμόνι της FW35 στις δοκιμές που θα γίνουν στην πίστα Idiada της Ισπανίας τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το μεγαλύτερο μέρος των αεροδυναμικών τεστ κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η 30χρονη οδηγός ήρθε στην ομάδα της Williams τον περασμένο Απρίλιο. Νωρίτερα , συμμετείχε για επτά σεζόν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM). H Γουλφ είναι σύζυγος του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Williams και νυν της Mercedes, Τότο Γουλφ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μέτοχος στη βρετανική ομάδα. Η επιλογή της ωστόσο, είχε εγκριθεί πέρυσι από το δ.σ. της εταιρείας, διαδικασία από την οποία απείχε τότε ο σύζυγός της.

Ο τεχνικός υπεύθυνος της Williams, Μάικ Κούγκλαν τόνισε ότι η 29χρονη πιλότος κέρδισε με τη δουλειά της την ευκαιρία που της δίνεται στην ομάδα. Η ίδια υπογράμμισε ότι στην ομάδα του Γκρόουβ αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι της.

«Πέρυσι ήταν μία πολύτιμη εμπειρία και σίγουρα νιώθω ότι εξελίχθηκα αρκετά σαν οδηγός. Η επέκταση του ρόλου μου στην ομάδα φέτος θα προωθήσει αυτή την εξέλιξη και ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι της W35 τον επόμενο μήνα για  πρώτη φορά. Αποδεικνύω ότι οι γυναίκες μπορούν να παίξουν ρόλο στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σερ Φρανκ Γουΐλιαμς και όλη την τεχνική ομάδα για την εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να μου δείχνουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις