Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Νετανιάχου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Προσβλέπει σε συνεργασία ΗΠΑ - Ισραήλ για το μέλλον της Μέσης Ανατολής
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 20:21
REUTERS /LARRY DOWNING

Νετανιάχου και Ομπάμα σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο.

A- A A+

Τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχάρη τηλεφωνικώς, για την πρώτη θέση την οποία κατέλαβε το Λικούντ στις βουλευτικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας στο Ισραήλ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στο παλαιστινιακό, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι σχέσεις των δύο ηγετών θεωρούνται τεταμένες, και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε λάβει εμμέσως θέση υπέρ του Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι δεσμεύεται απόλυτα από τους μακροχρόνιους και ουσιαστικούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο κ. Ομπάμα έκανε λόγο για στενή συνεργασία με το Ισραήλ επάνω στην κοινή ατζέντα των δύο χωρών «για την ειρήνη και την ασφάλεια» στη Μέση Ανατολή.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Τρίτης στο Ισραήλ έδωσαν στον δεξιό συνασπισμό κομμάτων πλειοψηφία μιας έδρας στην 120μελή Κνέσετ, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Πηγές: Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή