Πραγματογνωμοσύνη στο USB ζητούν οι εισαγγελείς

Ολοκληρώνεται η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 19:46
EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι που φαίνεται να έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου του 2011 ζητούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα. Η παραγγελία προς την Δίωξη είναι να διαπιστώσει αν το αρχείο υπέστη ή όχι αλλοιώσεις και αν προκύπτει η αφαίρεση των τριών αρχείων που αφορούσαν τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

Και ενώ η έρευνα των εισαγγελέων βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, σήμερα Δευτέρα εξηγήσεις έδωσε ενώπιόν τους η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ως η συνεργάτης του που μετά από εντολή του αντέγραψε τη λίστα, το «στικάκι» δηλαδή με τα αρχεία των καταθετών στην HSBC, που του παρέδωσε τον Ιούνιο του 2011 ο αποχωρών τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η δικηγόρος, που σύμφωνα με τον κ. Διώτη μετά την εγγραφή του έδωσε οδηγίες για τον τρόπο να διαγράψει το ένα από τα δύο USB, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου για νόθευση εγγράφου. Το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο παραδόθηκε από τον κ. Διώτη στον κ. Βενιζέλο τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των τριών συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου, που επίσης κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις πριν λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς αναμένουν την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου και την υποβολή σχετικής έκθεσης, πιθανόν τέλη της εβδομάδας, ώστε να κριθεί αν τίθεται ζήτημα παραβάσεων φορολογικής νομοθεσίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή