Ευρωπαϊκή διάσκεψη κατά των «βίαιων και εξτρεμιστικών κινημάτων» στις Βρυξέλλες

Θα λάβουν μέρος υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των χωρών της ΕΕ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 16:17
REUTERS/THIERRY ROGE

Η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ.

A- A A+

Εκπροσώπους εξτρεμιστικών και βίαιων κινημάτων μπορεί να αναδείξουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ευρωεκλογές του 2014, αν η ΕΕ δεν κινητοποιηθεί για να αγωνιστεί εναντίον της επιρροής τους, προειδοποίησε σήμερα η επίτροπος αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την ασφάλεια Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Δεν θα νικήσουμε το βίαιο εξτρεμισμό αν αποφύγουμε να απαντήσουμε στη λαϊκιστική και δημαγωγική προπαγάνδα που αποτελεί το ιδεολογικό εύφορο έδαφος της βίας στην Ευρώπη», δήλωσε η Μάλμστρομ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που  οργανώθηκε την προηγουμένη σχετικής διάσκεψης που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις Βρυξέλλες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η επίτροπος σημείωσε επίσης ότι ποτέ από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι «εξτρεμιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις» δεν είχαν τόση επιρροή στα εθνικά κοινοβούλια.

Ζήτησε παράλληλα από τους ευρωπαίους ηγέτες να υψώσουν το ανάστημά τους κόντρα «στην άνοδο του εξτρεμισμού», ενώ κάλεσε σε σχηματισμό μετώπου για την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Πολλές εκθέσεις που ετοιμάσθηκαν από τις ομάδες εργασίας, οι οποίες σχηματίσθηκαν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ευαισθητοποίησης έναντι της Ριζοσπαστικοποίησης που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 στους κόλπους της ΕΕ, θα παρουσιαστούν κατά τη διάσκεψη αυτή, δήλωσε η Μάλστρομ.

Στη διάσκεψη αναμένεται να λάβουν μέρος υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ άλλων ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς και οι ομόλογοί του της Ιταλίας Άννα Μαρία Καντσελιέρι και της Σουηδίας Μπεατρίς Ασκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή