Η πολιτική «νόμος και τάξη» έχει κοντά ποδάρια

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 13:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

A- A A+

«Η πολιτική του "νόμου και της τάξης" έχει πολύ κοντά ποδάρια», σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι έχει ορισμένες επιτυχίες, θα έρθει όμως η στιγμή που οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν και τον φόβο και τις συγχύσεις και τις αυταπάτες», τόνισε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι υποχωρήσεις των εργαζομένων δεν σημαίνουν πως είναι δειλοί, αλλά ότι ακόμα δεν έχουν πιστέψει πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος οδηγεί ταυτόχρονα και στη δική τους λαϊκή εξουσία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και φόβος πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη υπέρ του λαού έξω από την ΕΕ, με δεδομένο ότι όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, επί δεκαετίες υποστήριζαν τον ευρωμονόδρομο.

YOUTUBE

«Αν ο λαός δεν ξεπεράσει αυτόν το φόβο, δεν θα έχει αποδείξεις ότι μπορεί να νικήσει», πρόσθεσε και σημείωσε: «Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας και τα χαρτιά των χαρατσιών, αλλιώς τα μνημόνια θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια».

Ερωτηθείσα αν ορισμένες αποστροφές για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός νομιμότητας αγγίζουν το ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Δεν μας αγγίζουν, δεν είμαστε δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα μια άσκηση πίεσης στον δεύτερο, ώστε να εγκαταλείψει ακόμα και τα κηρύγματα».

«Είναι», συνέχισε, «ένας ανταγωνισμός που δεν αφορά τον λαό, η κυβέρνηση, με την επιχείρηση "νόμος και τάξη", εκείνο που ουσιαστικά φοβάται είναι η δημοκρατία των απεργών».

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΔΝΤ, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πως το ΔΝΤ «δεν ζήτησε και πολλά» και ότι «συζητάμε γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ΔΝΤ, αλλά της ΕΕ».

«Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη για τη λαϊκή συμμαχία δυνάμεων που θα περάσει στην αντεπίθεση κατά της πολιτικής και του "νόμου και της τάξης", αλλά και κατά της "άνοιξης" που υπόσχεται ο Ομπάμα, το ΔΝΤ και ο προσφάτως "καλός" κ. Τόμσεν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στήριξη στους αγρότες

Η κ. Παπαρήγα γνωστοποίησε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες της «φτωχής αγροτιάς», λέγοντας ότι οι αγρότες με τα μέτρα έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους.

«Έχουν βγει τα μαχαίρια για τα "φιλέτα"»

Τέλος, επεσήμανε ότι για τα «φιλέτα» ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κλπ, «έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες». «Κάποιοι λένε "δώσ' τα στον Πούτιν", κάποιοι άλλοι λένε "δώσ' τα στον Ομπάμα", ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής σε αυτή την διαμάχη: Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή