Συνάντηση αγροτών με τον Φ. Κουβέλη

Επαφές και με τους κ.κ. Τσίπρα και Βενιζέλο
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 10:38
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα αιτήματά τους θα εκθέσουν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του στις 13.00.

A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, θα έχουν στις 13.00 εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, οι οποίοι θα συναντηθούν επίσης σήμερα το απόγευμα ή αύριο με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στους δρόμους τα τρακτέρ

Στους δρόμους κατεβάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες, χωρίς όμως προς το παρόν να προχωρούν σε μπλόκα, καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα των επαφών που έχουν ζητήσει να έχουν με τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, και τις συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, οι αγρότες αποφάσισαν να κατεβάσουν στους δρόμους τα τρακτέρ τους, χωρίς όμως να προχωρήσουν ακόμη σε μπλόκα.

«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», δήλωσε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Την ίδια ώρα οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί να κατευθύνονται προς τον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, ωστόσο η πορεία τους ανακόπηκε από αστυνομικές κλούβες. 

Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, και όπως δήλωσαν μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν΄και οι αγρότες στην Αργολίδα, καθώς σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ στο Μάνεση Αργολίδας αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την προσεχή Τετάρτη με μπλόκα στους δρόμους.

Ειδικότερα, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους μεθαύριο στις 13:00 στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

 Χρυσή Αυγή: Υποχρέωση του κράτους η στήριξη του έλληνα αγρότη

«Πρώτη ανάγκη για τη χώρα είναι η ενίσχυση του αγροτικού τομέα και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή με στόχο την ελληνική αυτάρκεια. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη έναντι του αντιπαραγωγικού και ζημιογόνου δημόσιου τομέα. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από μνημόνια και τοκογλύφους», παρατηρεί η Χρυσή Αυγή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή