Πρώτη ήττα ο Ολυμπιακός

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 22:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης (Δ) μαρκάρει τον παίκτη του ΠΑΟΚ Μιχάλη Τσαϊρέρη (Α) κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 14η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας ανδρών.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη εφετινή του ήττα στην Α1 με 76-71, μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων στο ΣΕΦ

Την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται από το ξεκίνημα της περιόδου επιβεβαίωσε απόψε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, στον προτελευταίο αγώνα της 14ης αγωνιστικής (αύριο παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Άρη). Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου εκμετελλεύτηκε την αστοχία των «ερυθρόλευκων» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά και τις σημαντικές απουσίες τους (Πάουελ, Μαυροειδής, ενώ ο Μάντζαρης τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και αποχώρησε) και πήρε μία σπουδαία νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, ενώ έπαθαν τη ζημιά από το Λάζαρο Παπαδόπουλο, που νίκησε κατά κράτος τους Σερμαντίνι και Χάινς. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα. Εξαιρετικοί ήταν και οι Χαραλαμπίδης, Χαριτόπουλος, που πέτυχαν 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώτο να ευστοχεί στις δύο καθοριστικές βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

Με τρίποντο του Περπέρογλου περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 61-60 και φάνηκε να ανακάμπτει, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποφασισμένοι και  κυρίως απέφυγαν τα λάθη που τους στοίχισαν την ήττα στα τελευταία λεπτά του προηγούμενου αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, με τους διαιτητές να χρεώνουν με τεχνική ποινή τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα περίπου 20'' πριν τη λήξη. Οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν μα 74-71 στο σημείο εκείνο, οι Πειραιώτες έκαναν φάουλ στον Χαραλαμπίδη, στην επαναφορά, και ο γκαρντ του ΠΑΟΚ ευστόχησε και στις δύο βολές για να έρθει το τελικό 76-71.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 17 πόντους, αλλά 2/8 τρίποντα, δύο εκ των οποίων σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Με 16 πόντους τελείωσε το ματς ο Γιώργος Πρίντεζης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις