Βραζιλία: Τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο

Εκατοντάδες νεκροί
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 12:43
REUTERS/STRINGER/BRAZIL

Στις φλόγες τυλίχτηκε το νυχτερινό κέντρο Kiss στη νότια Βραζιλία.

A- A A+

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Σάντα Μαρία, στη νότια Βραζιλία, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Αν και νωρίτερα η αστυνομία είχε κάνει λόγο για 245 νεκρούς, τελικά αναθεώρησε τον τραγικό απολογισμό προς τα κάτω, ανακοινώνοντας πως οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωής του είναι 232.

REUTERS

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία. Άλλοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν περίπου 500 άνθρωποι. Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων. Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτήριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

REUTERS

Λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία συμμετέχει στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), που διεξάγεται στο Σαντιάγο της Χιλής, επιστρέφει εσπευσμένα στη Βραζιλία. Η Ρουσέφ θα συμμετείχε στις εργασίες της διάσκεψης κορυφής αύριο Δευτέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή