Πετάει ο «Δικέφαλος»

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΦΗ και άρχισε να ανεβαίνει στην κατάταξη
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 21:31
A- A A+

Την πρώτη νίκη με ανατροπή στο σκορ σημείωσε η ΑΕΚ στην εφετινή Σούπερ λίγκα, επικρατώντας του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με 2-1 (56΄ Πετρόπουλος, 81΄ Παυλής – 40΄ Σόουζα) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Η Ένωση έθεσε τέλος στις δύο συνεχείς νίκες της ηρακλειώτικης ομάδας, παραμένοντας αήττητη για τρεις αγώνες στη σειρά και «σκαρφαλώνοντας» στην 11η θέση της κατάταξης.

Μέτριο όπως πολλά από τα φετινά παιχνίδια της ΑΕΚ, το πρώτο ημίχρονο είχε μεν γρήγορο ρυθμό αλλά ελάχιστες φάσεις, καθώς απουσίαζε η ποιότητα ενώ ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος. Στο 40΄ και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λαμπρόπουλου ο αμαρκάριστος Σόουζα δεν χρειάστηκε καν να κάνει το άλμα για να γράψει με κεφαλιά το 0-1.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Λίνεν μπήκαν αποφασισμένοι για να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα και η εξέλιξη τους δικαίωσε. Στην πλήρη ανατροπή του αγωνιστικού σκηνικού συνέβαλε, βεβαίως, η γρήγορη ισοφάριση του «Δικέφαλου».

Στο 56ο λεπτό ο Τσουμάγκας σήκωσε το κεφάλι, είδε τον Πετρόπουλο και με καλοζυγισμένη σέντρα από αριστερά επέτρεψε στον Έλληνα κεντρικό επιθετικό να προλάβει τους κεντρικούς αμυντικούς με κίνηση στο πρώτο δοκάρι και να σημειώσει με κεφαλιά το τρίτο διαδοχικό τέρμα του με την κιτρινόμαυρη εμφάνιση.

Ο αγώνας έδειχνε να οδηγείται στην ισοπαλία, όμως όλοι λογάριαζαν χωρίς τα αντανακλαστικά του Παυλή. Στο 81ο λεπτό και σε φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα του Καραλή από δεξιά, ο Αγριμάκης υπέπεσε σε ολέθριο για την ομάδα του λάθος. Αντί να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα θέλησε να την πιάσει με αναπήδηση (χτυπώντας την στο έδαφος), δίνοντας την ευκαιρία στον επιθετικό της Ένωσης, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 77΄, να πεταχτεί και με προβολή να γίνει ο ήρωας του αγώνα, γράφοντας τον επίλογό του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις