Σύσκεψη για την πορεία των κινητοποιήσεων

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 15:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Θα τους εξαναγκάσουμε να πάρουν πίσω την επιστράτευση...Δεν θα σταματήσουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, Α. Σταματόπουλος.

A- A A+

Την πορεία των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων τους που πραγματοποιείται στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στο Ρέντη.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο φαίνεται να είναι προβληματισμένοι από την επίταξη, αν και δηλώνουν ότι συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Θα τους εξαναγκάσουμε να πάρουν πίσω την επιστράτευση...Δεν θα σταματήσουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, Α. Σταματόπουλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς που πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με βασικό σύνθημα «Όχι στην Επίταξη. Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων» συμμετείχαν πολλά συνδικάτα εργαζομένων και χιλιάδες διαδηλωτές που πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα.

«Στόχος και απαίτηση της συγκέντρωσης είναι να γίνουν κουρελόχαρτα τα χαρτιά της επιστράτευσης» δήλωσε ο κ. Γ. Κιούσης, από το ΠΑΜΕ  Μεταφορών., υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί «να βάλει στον γύψο τους εργαζομένους, ώστε στο μυαλό του κάθε εργαζόμενου και του κάθε πολίτη να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει ελπίδα».

Ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός

Με προβλήματα γίνονται και σήμερα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός παραμένουν ακινητοποιημένα.

Την ίδια ώρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινούνται κανονικά μετά από την επιστροφή του επιστρατευμένου προσωπικού τους. Τα δρομολόγια ωστόσο του μετρό δεν πραγματοποιούνται στο τμήμα «Δουκίσσης Πλανεντίας» - «Αεροδρόμιο», λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» ζητώντας να ανασταλούν άμεσα οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την επιστράτευση του προσωπικού του μετρό και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.», που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου»

Την ίδια ώρα,  η χθεσινή απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν κρίθηκε παράνομη καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε τη σχετική αίτηση της διοίκησης («Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ»), κρίνοντας ότι η κινητοποίηση προκηρύχθηκε κατά τρόπο νόμιμο από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή