Δίκη «17Ν» : «Τον θάνατο του Λ. Παπαδημητρίου επεδίωκαν τα μέλη»

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2003 13:54
A- A A+

Τον θάνατο του Λευτέρη Παπαδημητρίου, επεδίωκαν με την επίθεση σε βάρος του τα μέλη της «17 Νοέμβρη», όπως υποστήριξε στην αγόρευσή της η συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Ανθούλα Σόμπολου, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Σόμπολου χαρακτήρισε ανεξήγητη την επιλογή του κ. Παπαδημητρίου, ως στόχου της «17 Νοέμβρη», τονίζοντας ότι η οργάνωση λειτουργούσε ως τυφλός εκτελεστής, που επέλεγε με προσωπικά κριτήρια κάθε φορά, το δρόμο της βίας προκειμένου να πετύχει τη δημιουργία συνθηκών φόβου και τρομοκρατίας.

«Τα μέλη της «17 Νοέμβρη», προσπαθούσαν να γλιτώσουν απο τις μίζερες ζωές τους με έναν εκδικητικό τρόπο», επεσήμανε η κ. Σόμπολου.

Νωρίτερα, ο πρώην βουλευτής κ. Λευτέρης Παπαδημητρίου ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του έκανε λόγο για αναχρονιστική περιθωριακή ομάδα που ζεί εκτός τόπου και χρόνου, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο είπε : «Αυτός είχε αναγάγει σε επάγγελμα την τέλεση εγκλημάτων κατα της κοινωνίας που δήθεν υπηρετούσε. Λόγω δειλίας και μόνο δεν αναλαμβάνει, έστω και την ύστατη στιγμή την ευθύνη των πράξεών του, παρά το γεγονός οτι ακόμη και οι πέτρες φωνάζουν την ενοχή του. Κρύβεται πίσω απο το δάχτυλό του, ομως τον βλέπουμε όλοι...».

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε επίσης ότι τα μέλη της «17 Νοέμβρη», διακατέχονταν απο ιδιοτελή κίνητρα, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι δεν σταμάτησαν τις ληστείες παρ' ότι είχε συγκεντρωθεί ένα κολοσσιαίο ποσό, ικανό να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες δεκάδων οργανώσεων τέτοιου είδους.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή