«Έκλεισε» ο λογαριασμός των ανταρτών Σεμπάμπ στο Twitter

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 15:46
A- A A+

Οι σομαλοί αντάρτες αλ-Σεμπάμπ ανακοίνωσαν ότι οι «εχθροί» τους έκλεισαν τον λογαριασμό τους στο Twitter, δύο ημέρες αφού τον χρησιμοποίησαν για να απειλήσουν ότι θα σκοτώσουν ομήρους από την Κένυα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αντάρτες είχαν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους για να προαναγγείλουν την εκτέλεση του γάλλου πράκτορα Ντενί Αλέξ που κρατούσαν όμηρο, και στη συνέχεια για να ανακοινώσουν ότι το έπραξαν.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο γιατί έκλεισε ο λογαριασμός, που είχε χιλιάδες followers. Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει, ωστόσο οι κανονισμοί του απαγορεύουν τις απειλές βίας.

«Οι εχθροί έκλεισαν τον λογαριασμό μας στο Twitter», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στο Reuters.

«Τον έκλεισαν γιατί ο λογαριασμός μας κατακυρίευσε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των χριστιανών και δεν μπορούσαν να αντέξουν τη λύπη και την αποτυχία των χριστιανών που πάντα προβάλλαμε», συμπλήρωσε.

Την Τετάρτη, οι αντάρτες ανέβασαν στον λογαριασμό τους ένα βίντεο που έδειχνε δύο Κενυάτες δημοσίους υπαλλήλους που κρατούν ομήρους στη Σομαλία, απειλώντας την κυβέρνηση της Κένυας ότι θα τους σκοτώσουν εάν δεν απελευθερωθούν όλοι οι μουσουλμάνοι που κρατούνται κατηγορούμενοι για «δήθεν τρομοκρατία».

Οι αλ- Σεμπάμπ, που μάχονται για την επιβολή του ισλαμικού νόμου, έχουν εκδιωχθεί από τις μεγάλες πόλεις της Σομαλίας που ήλεγχαν, ωστόσο ελέγχουν ακόμα πολλά τμήματα της νότιας και κεντρικής Σομαλίας.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή