Π. Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κλείνει τα μάτια

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 10:59
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος

A- A A+

Υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος της απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό. Μιλωντας στη Βουλή σημείωσε ότι «έπραξε ό,τι έπραξε για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Θ. Δρίτσα στον Π. Παναγιωτόπουλο

Η με αριθμό 876/22-1-2013 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α´ Πειραιά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου Θεόδωρου Δρίτσα προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος περί κατοχής των σχεδίων για την άμυνα της χώρας.

«Πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις», συνέχισε, «διότι δε μπορούσε να κλείνει τα μάτια απέναντι στο γεγονός ότι βρίσκονται σε ομηρία δύο με τρία εκατομμύρια πολίτες που καθημερινά μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, παρακάλεσε όλες τις πτέρυγες να αποφύγουν τη στρατηγική της έντασης, διότι, όπως είπε, «η ένταση οδηγεί σε ακρότητες και οι ακρότητες οδηγούν σε διχασμό που μπορεί να βλάψει τη χώρα».

Είχαν προηγηθεί επικρίσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει αυταρχισμό που σηματοδοτεί την εκκίνηση της λήξης του πολιτικού της χρόνου.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ο κ. Δρίτσας επανήλθε, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «είναι εκείνη που μεθοδεύει τη στρατηγική της έντασης.

«Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση της κυβέρνησης και να ευχηθώ στον παριστάμενο υπουργό Άμυνας, την επόμενη φορά που θα προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να μην έχει διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο του στην κατεύθυνση ανάληψης υπουργικών καθηκόντων του τομέα Εργασίας και του τομέα Δημόσιας Τάξης», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή