Νέος πόλεμος ανακοινώσεων με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα στο ΔΝΤ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 22:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

έος πόλεμος ανακοινώσεων σημειώθηκε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ «για τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

A- A A+

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων σημειώθηκε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ «για τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

Αρχικά η Νέα Δημοκρατία σχολίασε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπόλιτευσης είναι εκτός τόπου και χρόνου καθώς το “κόψιμο” του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

«Πιθανόν να αναφέρεται σε μία από τις χώρες που έχει επισκεφθεί. Καλά είναι τα ταξίδια αναψυχής, αλλά ας διαβάζει τουλάχιστον εφημερίδες», σημείωσε.

Α. Τσίπρας: Tο πρόγραμμα δε βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους

Δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ηγεσίας του ΔΝΤ

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε την «αγωνιώδη» προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να παρουσιάσουν ως επιταγή του ΔΝΤ την περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Επιλογή, πρόσθεσε, που αποφεύχθηκε μόνο τύποις, αφού εν τέλει αθροιστικά οι περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα υπερβαίνουν τους δυο μισθούς.

«Ας αφήσει λοιπόν τους εξυπνακισμούς και ας απαντήσει επί της ουσίας η ΝΔ. Ποιού επιλογή ήταν και ποιός ευθύνεται για την απώλεια των μισθών στον ιδιωτικό τομέα;», κατέληξε.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία επανήλθε, σημειώνοντας πως για τη σημερινή «γκάφα» του κ. Τσίπρα ακολούθησε διόρθωση με  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του «ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού».

«Για άλλη μία φορά, ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού, κ. Τσίπρας, δεν εννοούσε αυτό που είπε. Ευτυχώς, που τον διόρθωσε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού», ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή