MotoGP: Η παρουσίαση της Repsol Honda

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 18:48
UPD:06/04/2013 22:04
REPSOL HONDA/JAIME OLIVARES
A- A A+

Στην έδρα της Repsol, στη Μαδρίτη, έγινε η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda που θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2013. Στην εκδήλωση η εννέα φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκάλυψε το δίδυμο των αναβατών της και τη νέα της μοτοσικλέτα.

H σημαντικότερη αλλαγή που φέρει, εξωτερικά τουλάχιστον, η RC213V αφορά στον χρωματισμό της καθώς έχει περισσότερο λευκό στο κάτω μέρος (στη θέση του μπλε) ενώ μπροστά είναι πιο κόκκινη και το λογότυπο της Repsol είναι πιο έντονο.

Ο αντιπρόεδρος του HRC, Σουχέι Νακαμότο παραδέχθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης, πως η νέα μοτοσικλέτα αποτελεί εξέλιξη της περυσινής που χρησιμοποιούσε η ιαπωνική ομάδα από τη Λαγκούνα Σέκα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Το 2013 σηματοδοτεί την 19η χρονιά της Repsol Honda στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι η  πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία της που η επιτυχημένη εργοστασιακή ομάδα θα εκπροσωπείται στις πίστες από δύο ισπανούς αναβάτες, τον Ντάνι Πεντρόζα και τον Μαρκ Μαρκέζ.

Ο πρώτος επιθυμεί φέτος να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη «μεγάλη κατηγορία», κάτι που λίγο έλειψε να καταφέρει πέρυσι, αλλά ατύχησε στο τέλος. Ο Μαρκέζ αποτελεί τον «ρούκι» της κατηγορίας, ο οποίος συγκεντρώνει τις ελπίδες της Honda για διακρίσεις στο μέλλον. Ηδη, έχει κατακτήσει τα δύο μικρότερα πρωταθλήματα (125 κ.εκ., Moto 2) και ελπίζει ότι θα κάνει το ίδιο και στα MotoGP.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις