ΣΕΛΜΑ: Νέα απεργία την Παρασκευή στο Μετρό

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 18:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κατεβασμένα διακρίνονται τα ρολά σε σταθμό του μετρό στην ΑΘήνα λόγω της απεργίας των εργαζομένων του μετρό.

A- A A+

Στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με χειρόφρενο απαντούν στην επίταξη

Προ των πυλών είναι, πλέον, το ενδεχόμενο για αυριανό μπλακ αουτ σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη. Βουλευτές, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκπρόσωποι συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων,πήγαν στο αμαξοστασίο του Μετρό στα Σεπόλια και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους απεργούς που έχουν οχυρωθεί στο χώρο.

Την απόφαση 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από ώρα 00.01 έως 23:59, καθώς και για παναττική πανεργατική στάση εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) έλαβε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας. Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και η στάση εργασίας όλα τα σωματεία που υπάγονται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αιτήματα, να ανακληθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη στο μετρό, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Πάντως, λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης ξεκίνησε, με τα σχετικά χαρτιά να έχουν σταλεί στα Αστυνομικά Τμήματα. Παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς. Συγκεκριμένα, απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις και ζητά η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή