Αεροπορική επιχείρηση στη Φαλούτζα, τρεις Ιρακινοί νεκροί

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2003 07:43
A- A A+

Τρεις Ιρακινοί βρήκαν τον θάνατο και τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν σοβαρά, κατά τη διάρκεια μίας αεροπορικής επιχείρησης του αμερικανικού στρατού, στα βόρεια της πόλης Φαλούτζα, 50 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές κι αυτόπτες μάρτυρες.

Γιατρός στο νοσοκομείο της Φαλούτζα, προσδιόρισε, πως οι τρεις νεκροί και οι άλλοι τρεις τραυματίες ανήκουν στην ίδια οικογένεια και κατάγονται από την κοινότητα Αλ Τζισρ, δύο χλμ. βορείως της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν από την πλευρά τους, πως αμερικανικά άρματα μάχης περικύκλωσαν την κοινότητα περί τις 00:30', ώρα Ελλάδος) και πως οι Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πύρ με πολυβόλα, προτού αρχίσουν και τα πυρά με πυραύλους αέρος-εδάφους. Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως ελικόπτερα υπερίπταντο στη ζώνη και ακούσθηκε επίσης και θόρυβος από μηχανές αεροσκαφών.

Αμερικανοί στρατιωτικοί υπεύθυνοι στη Βαγδάτη τόνισαν, ότι μέχρι στιγμής, δεν είχαν πληροφόρηση για οποιαδήποτε επιχείρηση, ενώ δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθεί ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στη Φαλούτζα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή