Μπους : «Νέοι ηγέτες για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους»

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2003 08:10
A- A A+

Από την εξεύρεση νέων ηγετών, οι οποίοι θα είναι προσηλωμένοι στην πάταξη της τρομοκρατίας, θα εξαρτηθούν τα σχέδια για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους.

Στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μπους εξέφρασε τη λύπη του, που λίγες ήταν οι χώρες, οι οποίες συντάχθηκαν με τις ΗΠΑ, για να απομονωθεί πολιτικά ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, τον οποίον η Ουάσιγκτον κατηγορεί ότι εμποδίζει την ειρηνευτική διαδικασία.

«Στην Αμερική πιστεύουμε, πως θα πρέπει να ξεφορτωνόμαστε κάποιον, μέσω μίας ειρηνικής, μεθοδικής διαδικασίας, και ο παλαιστινιακός λαός θα πρέπει να λάβει αυτήν την απόφαση ορίζοντας μία κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει τη βούλησή του», τόνισε ο Μπους.

«Αναμφίβολα ο Αραφάτ απέτυχε. Και, ξέρετε, το θλιβερό είναι πως είμαστε πραγματικά η μόνη χώρα στον κόσμο που το λέει αυτό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Παλαιστίνιοι υπέφεραν τα πάνδεινα υπό την ηγεσία του, κι ευελπιστούμε πως θα αναδυθούν νέοι πολιτικοί, οι οποίοι θα είναι προσηλωμένοι στην ειρήνη, πρόθυμοι να πατάξουν την τρομοκρατία, κι από όλα αυτά θα προκύψει ένα παλαιστινιακό κράτος», τόνισε ο Μπους.

«Πιστεύω, πως θα είναι προς το συμφέρον πάντων να υπάρξει ένα παλαιστινιακό κράτος. Όμως αυτό δεν θα επιτευχθεί όσο ο συνομιλητής, ο αυτοποκαλούμενος εκπρόσωπος του λαού, δεν πολεμά την τρομοκρατία. Κι αυτό είναι το πρόβλημα με τον Αραφάτ», κατέληξε ο Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή