Κόλιν Πάουελ : «Ενα έτος πριν αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία του Ιράκ»

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2003 09:00
A- A A+

Τουλάχιστον ένα χρόνος θα χρειαστεί πριν από την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κόλιν Πάουελ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε, ότι, το διορισμένο από τις ΗΠΑ Κυβερνητικό Συμβούλιο του Ιράκ, θα πρέπει να συντάξει σχέδιο Συντάγματος και να διοργανώσει τις εκλογές, πριν οι Αμερικανοί επιτρέψουν την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ.

Σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση, ο Κόλιν Πάουελ ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον, δεν θέλει να αφήσει τους Ιρακινούς εκτεθειμένους αποκαθιστώντας την εθνική κυριαρχία του Ιράκ, χωρίς να έχουν συγκροτηθεί οι κατάλληλοι θεσμοί και μία κυβέρνηση ικανή να διαχειρισθεί τη διακυβέρνηση.

Ο Πάουελ, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους θα προσπαθήσει να προωθήσει το σχέδιό του, για την ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ με την αποστολή δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δέχονται πιέσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία, που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να αποκατασταθεί άμεσα η εθνική κυριαρχία του Ιράκ, ώστε να αποφασισθεί η αποστολή ενισχύσεων από τον ΟΗΕ στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή