Ελεγχος για τον χρόνο προβολής των κομμάτων από τα ΜΜΕ

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2003 18:22
UPD:18:27
A- A A+

Αποφασισμένο να ξεκινήσει έλεγχο από την 1η Οκτωβρίου, για τον χρόνο προβολής των κομμάτων από τα ΜΜΕ, στα πλαίσια της επιβαλλόμενης αναλογίας, είναι το ΕΣΡ, όπως επίσης και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην προκήρυξη αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε, να ζητήσει απ' όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, να καταθέσουν έως το τέλος της άλλης εβδομάδας τον ακριβή χρόνο προβολής κάθε κόμματος στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές. Στη συνέχεια, η Ολομέλεια θα καθορίσει ποιες είναι κυβερνητικές και ποιες κομματικές ειδήσεις και με βάση τα συμπεράσματα το ΕΣΡ θα δημοσιεύει στο εξής τα ποσοστά προβολής των κομμάτων στο τέλος κάθε μηνός.

Οσον αφορά στην προκήρυξη τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, επιμένει ότι θα γίνει πολύ σύντομα. Μάλιστα αύριο, η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή θα ασχοληθεί ειδικά με το θέμα, αφού, όπως είπε ο ίδιος, από την πλευρά του ΕΣΡ, έχουν γίνει περίπου όλες οι προσαρμογές στο σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Κατά τα άλλα, το ΕΣΡ επέβαλε σήμερα πρόστιμα ύψους 140.000 ευρώ στον STAR για προσβολή προσωπικότητας που διαπίστωσε στην εκπομπή της Χρ. Λαμπίρη, και 40.000 στο ΜEGA «για εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προκαταλήψεων».

Επίσης, ενέκρινε την μεταβίβαση του Ράδιο Plane νομού Κοζάνης, στον Νικόλαο Νικολαϊδη και χορήγησε βεβαιώσεις λειτουργίας στους εξής ραδιοφωνικούς σταθμούς: Best Fm Λέρου, Power FM 97,3 Ν. Λαρίσης, Ερωτικός FM Ν. Καστοριάς, Ραδιόραμα Ν. Ευβοίας, Ράδιο Αλφα 97,4 Ν. Ευβοίας, Fun Radio90,3 Ν. Φθιώτιδας, Δίαυλος Ν. Αχαϊας, Νοβα FM Ν. Μαγνησίας, Πανόραμα FM Ν. Κοζάνης, Ράδιο Ομικρον Ν. Θεσσαλονίκης, Ράδιο Τροιζηνία Ν. Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV