Δίκη «17Ν» : «Κατά συνείδηση τρομοκράτης ο Κουφοντίνας»

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 12:49
A- A A+

Αμετανόητο, άτεγκτο, κατά συνείδηση τρομοκράτη, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στην αγόρευσή της η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, πληρεξούσια δικηγόρος του πρώην υπουργού Γιώργου Πέτσου, αλλά και της οικογένειας του εφοπλιστή Κωστή Περατικού.

Η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι ο Κουφοντίνας ήταν ο επιτελάρχης της οργάνωσης, ο οποίος κρυμμένος στο μικρόκοσμο της ιδεοληψίας του, πιστεύει ότι ως αυτόκλητος τιμωρός δικαιούται να μισθοδοτείται απο τη λεία των ληστειών.

Αναφερόμενη στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, η κ. Βόζεμπεργκ τον αποκάλεσε δειλό, επισημαίνοντας, πως με τη στάση του, «άδειασε» και άφησε εκτεθειμένους τους συντρόφους του. «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δεν μιλά γιατί ελπίζει στο δεύτερο βαθμό δικαιοσύνης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ, η οποία έκανε λόγο για πολιτικό γραφείο του «Λάμπρου», που έδινε τις εντολές, όπως είπε, για τις δολοφονίες.

Σύμφωνα με την Βόζεμπεργκ, οι κατηγορούμενοι αποτελούν το τελευταίο επιχειρησιακό κομμάτι της Οργάνωσης, ενώ οι άνθρωποι που αποτελούν τον ιθύνοντα νου της «17 Νοέμβρη», είναι ασύλληπτοι. «Μόνο ο Γιωτόπουλος συνελήφθη. Τα γερά πιστόλια είναι εδώ», επεσήμανε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Η κ. Βόζεμπεργκ είπε επίσης, ότι, ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο Βασίλης Τζωρτζάτος είναι ελλειμματικές προσωπικότητες.

Για τον Πάτροκλο Τσελέντη, υποστήριξε, ότι δεν είπε όλη την αλήθεια, ενώ τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης χαρακτήρισε τον Κώστα Τέλιο.

Η κ. Βόζεμπεργκ εξέφρασε αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Ηρακλή Κωστάρη στη δολοφονία του Κωστή Περατικού, ενώ τόνισε ότι αυτός που πυροβόλησε τον άτυχο εφοπλιστή ήταν ο Βασίλης Ξηρός.

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής κ. Ελενας Τζούλη, που εκπροσωπεί αστυνομικό, θύμα της «17 Νοέμβρη», κατά τη διάρκεια της ληστείας των ΕΛΤΑ Αιγάλεω.

Η κ. Τζούλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν «εταιρεία δολοφόνων», επισημαίνοντας πως δεν είναι Μαρξιστές, αλλά πίστευαν, όπως είπε, ότι μπορούσαν να αλλάξουν το σύστημα, προκαλώντας ένα λουτρό αίματος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή