Μήνυση Σωκράτη Κόκκαλη για το ΛΟΤΤΟ στη Ρωσία

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 13:02
A- A A+

Μήνυση, κατά του γενικού διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων Ομοσπονδίας της Ρωσίας, κ. Εβγκένι Ανατολιεβιτς Κοντορέρ, και κατά του εκπροσώπου του Ιδρύματος κ. Κυριάκου Μιχαηλίδη, για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης συκοφαντικής δυσφήμισης και απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Η μήνυση Κόκκαλη, σχετίζεται με την υπόθεση αστικών απαιτήσεων του ρωσικού ιδρύματος, από την ελβετική εταιρία Sectro, όσον αφορά την οργάνωση και λειτουργία του παιχνιδιού ΛΟΤΤΟ στην Ρωσία.

Οπως αναφέρει στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας, οι εκπρόσωποι του ρωσικού ιδρύματος έχουν στραφεί εναντίον του με μηνύσεις και αγωγές διεκδικώντας ποσό 15 εκατ. δολαρίων, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι η εταιρεία Sectro είναι συμφερόντων δικών του.

Στη μήνυση παρατίθεται απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου της Γενεύης, το οποίο κλήθηκε πριν τρία χρόνια να λύσει την οικονομική διαφορά μεταξύ Sectro και Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία δεν αποδείχθηκε ότι ο κ. Κόκκαλης κατά το χρόνο που συνήφθη η σύμβαση της ελβετικής εταιρείας με το Ρωσικό Ιδρυμα, ήταν μέτοχος ή έστω θεματοφύλακας της Sectro.

Επίσης στη μήνυση, τονίζεται, ότι η εταιρεία Ιntracom, παρέδιδε μέσω της Sectro και της εταιρείας Europian Games ό,τι εξοπλισμό αφορούσε η συμφωνία με το Ρωσικό Ιδρυμα και σταμάτησε να παραδίδει μόνο όταν το Ιδρυμα κατήγγειλε τη σύμβασή του με την Sectro.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, είναι νομικά ανυπόστατη κάθε απαίτηση του Ρωσικού Ιδρύματος κατά οποιουδήποτε για το επίμαχο ποσό πλην όμως «οι εγκαλούμενοι συνεχίζουν με τη βοήθεια κάποιων Ελλήνων των οποίων η σχέση με το Ρωσικό Ιδρυμα είναι άγνωστη, να αναζητούν χρήματα και ποινικές ευθύνες, επιχειρώντας να εξαπατήσουν δικαστήρια με αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν εμένα».

Στη μήνυση ο κ. Κόκκαλης, επισυνάπτει σωρεία εγγράφων, μεταξύ των οποίων αποφάσεις της ελβετικής Δικαιοσύνης, βάσει των οποίων η υπόθεση του Ρωσικού Ιδρύματος κατά της Sectro, τέθηκε στο αρχείο καθώς κρίθηκε ότι δεν ευσταθούσαν οι αιτιάσεις των Ρώσων.

Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή