Σε διάλογο για το Κασμίρ κάλεσε την Ινδία ο στρατηγός Μουσάραφ

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 13:51
UPD:14:43
A- A A+

Ο στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, κάλεσε την Ινδία σε διάλογο για το Κασμίρ, ενώ απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συμβάλλει στη «γενική κατάπαυση της βίας στο εσωτερικό του Κασμίρ».

Ο στρατηγός Μουσάραφ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διευρυνθεί η αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ με σκοπό τον έλεγχο της εισόδου ένοπλων ομάδων κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής στο Κασμίρ και κάλεσε την Ινδία να δώσει τη συγκατάθεσή της για μια τέτοια λύση.

Πρότεινε επίσης στην Ινδία πλήρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του απελευθερωτικού κινήματος του Κασμίρ και των ινδικών δυνάμεων, ωστόσο την κατηγόρησε για προσπάθεια εκμετάλλευσης του κλίματος διεθνούς τρομοκρατίας ώστε να διαστρεβλώσει το χαρακτήρα του αγώνα του λαού του Κασμίρ για αυτοδιάθεση.

¶μεση ήταν η αντίδραση της Ινδίας η οποία απέρριψε κάθε συζήτηση για το Κασμίρ.

«Με ποιο δικαίωμα ζητά διαπραγματεύσεις για το Κασμίρ το Πακιστάν; Το Κασμίρ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ινδίας και κανένας, απολύτως κανένας, δεν μπορεί να πάρει ούτε μια ίντσα της περιοχής αυτής από μας» δήλωσε με έμφαση ο ινδός υπουργός εξωτερικών Γιασγουάντ Σίνχα, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή