Απερρίφθη από τον Φ. Πετσάλνικο τροπολογία της Ν.Δ. για τις συναλλαγές στο Χ.Α.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 13:55
A- A A+

Δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο, η τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών των πολιτικών προσώπων.

Ο κ.Πετσάλνικος είπε ότι η τροπολογία είναι άσχετη με το νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας ανηλίκων, το οποίο επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει τις απόψεις της στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αναρωτήθηκε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ακολούθησε το παράδειγμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που εξουσιοδότησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος, σημείωσε ότι ποτέ δεν απορρίφθηκε κυβερνητική τροπολογία ως άσχετη με κάποιο νομοσχέδιο.

Εξήγησε ότι η τροπολογία κατατέθηκε τώρα διότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα έρθει προς ψήφιση τα Χριστούγεννα και στο μεταξύ θα ερευνάται το ζήτημα των χρηματιστηριακών συναλλαγών χωρίς το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή