Ισραήλ : Συζήτηση με τις ΗΠΑ πριν την τελική απόφαση για τον Αραφάτ

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 08:26
UPD:11:20
A- A A+

Με τις ΗΠΑ δεσμεύθηκε ότι θα συζητήσει το Ισραήλ, πριν λάβει οριστική απόφαση για το εάν θα εκδιώξει από τα παλαιστινιακά εδάφη τον Γιάσερ Αραφάτ, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Σιλβάν Σαλόμ, έδωσε την υπόσχεση αυτή, στη διάρκεια συνομιλιών που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, όπως δήλωσε αξιωματούχος του State Department.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, αποφάσισε επί της αρχής, να εκδιώξει τον Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

Αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε, ότι «οι Ισραηλινοί μας είπαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια αυτή τη στιγμή και (διαβεβαίωσαν), ότι θα συζητήσουν μαζί μας όταν κινηθούν στην κατεύθυνση της λήψης απόφασης για αυτό το θέμα».

Οι ΗΠΑ, έχουν καταστήσει σαφές ότι θα προτιμούσαν να παραταθεί η απομόνωση του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, παρά να εκδιωχθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη, διότι σε αυτή την περίπτωση η επιρροή που θα ασκούσε θα ήταν σοβαρότερη.

Ωστόσο, τα άλλα μέλη του «κουαρτέτου» για το Μεσανατολικό, ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι, αντιτίθενται στην αμερικανική πολιτική απομόνωσης του Γιάσερ Αραφάτ, επισημαίνοντας ότι είναι εκλεγμένος ηγέτης των Παλαιστινίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή