Δίκη «17Ν» : Την απαλλαγή της Σωτηροπούλου, ζήτησε συνήγορος

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 12:54
A- A A+

Απαλλαγή της Αγγελικής Σωτηροπούλου, ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αγορεύοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της έκρηξης στο «Πεντελικόν». Ο κ.Δημητρακόπουλος εξέφρασε αμφιβολίες εάν η Αγγελική Σωτηροπούλου συμμετείχε στη «17 Νοέμβρη».

Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, υποστήριξε, πως δεν ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης, αλλά ο πνευματικός καθοδηγητής της και πρότεινε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στα τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Η «17 Νοέμβρη», δεν είχε ούτε στρατιωτική ιεραρχία, ούτε αιρετό αρχηγό που έδινε εντολές και εκτελούσαν «τα στρατιωτάκια». Ο Γιωτόπουλος με τη θεωρητική και ιδεολογική υπεροχή που τον διέκρινε, ήταν εκείνος που επέβαλε τους στόχους στα ύπόλοιπα μέλη, με διάλογο και πειθώ. Με αυτή την έννοια είναι ο ηθικός αυτουργός», είπε.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Γιάννη Γιαννίδη για τις υποθέσεις των δολοφονιών του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μπακογιάννη, των Τούρκων διπλωματών Ντενίς Μπουλούκμπασι, Τσετίν Γκιοργκιού και Ομέρ Σιμπαχίογλου και του πρώην διοικητή της Εθνικής Τραπεζας, Μιχάλη Βρανόπουλου, καθώς και την επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Γιαννίδης, αρχίζοντας την αγόρευσή του, επεσήμανε ότι σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, όμως,παραμένουν αναπάντητα ορισμένα ερωτηματικά για τους λόγους και τις συνθήκες αυτής της ενέργειας.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής τόνισε οτι το αποδεικτικό υλικό είναι συντριπτικό για την ενοχή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν στη δικογραφία 32 αναφορές στη δράση του απο εννέα κατηγορουμένους, 26 δακτυλικά αποτυπώματά του σε έγγραφα που βρέθηκαν στις γιάφκες, χειρόγραφα, κλειδιά και άλλα, που τον εμπλέκουν.

Επεσήμανε επίσης ότι η «17 Νοέμβρη, όπως εκφράστηκε από τον αρχηγό της, υπήρξε αντιφατική, ψευδολόγα και υποκρίτρια, καθώς, όπως είπε, εξαντλεί και θα εξαντλήσει κάθε δικονομικό πλεονέκτημα που της δίνουν οι νόμοι του «αστικού κράτους», το οποίο 27 χρόνια επεδίωκε να χτυπήσει.

Το δικαστήριο διέκοψε νωρίτερα απο την καθορισμένη ώρα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και τη Δευτέρα θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή