Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών στο Κάιρο

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 16:20
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει το πλήθος που διαδήλωνε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μία ημέρα πριν από την δεύτερη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

A- A A+

Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει το πλήθος που διαδήλωνε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μία ημέρα πριν από την δεύτερη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε το Γαλλικο Πρακτορείο. 

Δεκάδες νεαροί Αιγύπτιοι προσπάθησαν να κατεβάσουν το οδόφραγμα που είχε τοποθετηθεί για να εμποδίζει την πρόσβαση σε οδό που οδηγεί στην πλατεία.

Τα οδοφράγματα είχαν τοποθετηθεί πέρυσι σε ορισμένες οδούς κοντά στην Ταχρίρ, όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτήρια και εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών, έπειτα από τις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

«Κάτω ο πρόεδρος (Μοχάμεντ) Μόρσι! Κάτω η εξουσία του Ανώτατου Πνευματικού Ηγέτη» των Αδελφών Μουσουλμάνων, φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες είχαν παραταχθεί λίγα μέτρα πιο μπροστά και οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Η Αίγυπτος προετοιμάζεται για ογκώδεις διαδηλώσεις αύριο, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της εξέγερσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή