Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (29/09/2003) Μέρος 1/1

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 21:01
A- A A+

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2003

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ: 09:10

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

09:10 – 09:40

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα. Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση που έχει διακοπεί. Νομιμοποιούνται οι κύριοι κατηγορούμενοι. Απουσιάζει ο κ. Γεωργιάδης. Εκπροσωπούνται όλοι όσοι δεν έχουν συνήγορο από τον κ. Παρασκευόπουλο.

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο κρατούμενος Τέλιος Κωνσταντίνος δεν θα εισέλθει σήμερα καθόλου στην αίθουσα. Ο κρατούμενος κ. Γεωργιάδης σε πέντε λεπτά θα έρθει.

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχουμε μία μικρή εμπλοκή φοβάμαι γιατί με ενημέρωσε νωρίτερα η κα Κούρτοβικ που επρόκειτο να προηγηθεί ότι έχει ένα πρόβλημα οικογενειακής φύσεως και τουλάχιστον θα καθυστερήσει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν λέμε «καθυστερήσει› φαντάζομαι κατά τις 10:00.

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Αυτό υποθέτω κι εγώ. Δεν ξέρω – αυτό είναι δική μου πρωτοβουλία – ενόψει κάποιου περιστατικού προφανώς που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, είναι η έναρξη των αγορεύσεων της υπεράσπισης, μήπως θα μπορούσατε να διακόψουμε για αύριο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτή τη βδομάδα όπως ξέρετε, η τελευταία ημέρα της εβδομάδας η Παρασκευή είναι αργία. Στη δικαστική αργία δεν μπορούμε να είμαστε εδώ. Θα γίνει η εβδομάδα των τριών ημερών για τους Έλληνες πλέον τους εκ Κορυδαλλού;

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σύντομοι, να σας αποζημιώσουμε γι’ αυτή τη γενναιοδωρία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα συντομεύσετε τις αγορεύσεις σας δηλαδή;

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι εδώ ο κ. Μυλωνάς να το πει κι εκείνος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Περί τίνος πρόκειται ακριβώς;

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Υπάρχει ένα πρόβλημα υγείας της μητέρας της.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Η κα Κούρτοβικ θα έρθει σήμερα, θα έρθει αύριο, θα έρθει μεθαύριο ή δεν θα έρθει καθόλου; Κύριε Καρύδη, γιατί δεν επικοινωνήσατε μαζί της πότε έγκυρα θα μας πει περί τίνος πρόκειται;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν μπορεί ή δεν μπορεί, να μην καθόμαστε να περιμένουμε.

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Κι εγώ χθες το βράδυ αργά το έμαθα στο γραφείο μου 01:00. Μου είπε η δεσποινίς Σταμούλη «Δημήτρη, έχει ένα τεράστιο πρόβλημα προσωπικό η Γιάννα και δεν θα έρθει το πρωί. Δεν ξέρω αν θα καθυστερήσει. Δεν αισθάνεται καθόλου καλά η μητέρα της›. Δεν το άκουσα προσωπικώς από την ίδια. Μου το είπε η δεσποινίς Σταμούλη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, εάν η κα Κούρτοβικ δεν μπορεί να μας το πει. Καθαρές κουβέντες. Να μας πει τι θέλει. Δεν θέλει σήμερα να αγορεύσει;

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι κακό κ. Πρόεδρε να ζητήσει μία διακοπή. Βρέθηκε στη Ελβετία σε ένα Δικαστήριο και ζήτησε ο δικηγόρος αναβολή δύο ημερών – γιατί λέτε; - δεν αισθανόταν ψυχικά να αγορεύσει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Παρασκευόπουλε, το ίδιο πράγμα λέμε.

Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εισαγγελεύ, δεν είμαι γνώστης ούτε αυτήκοος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Παρασκευόπουλε, αυτό προσπαθώ να ακούσω. Να ακούσω αίτημα ότι «σήμερα δεν μπορώ, δεν θέλω›.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ας επικοινωνήσει ο κ. Καρύδης. Να διακόψουμε για λίγο και μετά να ανεβούμε να δούμε τι θα κάνουμε.

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διακόπτουμε για μισή ώρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση που έχει διακοπεί. Κύριε Καρύδη, έχει το λόγο.

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Επικοινώνησα με την κα Κούρτοβικ. Μου είπε ότι θα μπορούσε να έρθει, βρήκα το πρόσωπο το οποίο θα επιληφθεί. Παρόλα αυτά θα ερχόταν και θα ζητούσε η ίδια την διακοπή πλέον γιατί ενόψει των συνθηκών δεν έχει την αναγκαία ηρεμία και νηφαλιότητα να ξεκινήσει. Είναι θέμα δικό σας. Θέλετε να έρθει προς το Δικαστήριο και να το θέσει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανακύπτει ένα θέμα γενικότερο, ότι θα πρέπει να είμαστε στην ώρα μας στη θέση μας. Βέβαια σήμερα ήταν και πρεμιέρα της υπεράσπισης. Συμβαίνουν και απρόοπτα. Θα παρακαλούσα την άλλη φορά όταν δεν είναι ο ένας δικηγόρος έτοιμος, ο άλλος δικηγόρος της υπεράσπισης ας είναι εκείνος έτοιμος να μην χάνουμε το χρόνο μας. Αυτή η εβδομάδα ήταν η εβδομάδα 4 ημερών. Τώρα την κάνουμε 3 ημερών. Δηλαδή οι 4 ημέρες θα είναι αργίες. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα πράγματα. Ούτε στο Μεξικό που λένε 2-3 ημέρες δουλεύουμε και 12 χορεύουμε. Εδώ θα χορεύουμε τις 15.

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Εδώ στην Ελλάδα δουλεύουμε περισσότερο απ’ ότι λένε οι έρευνες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εάν όμως υπάρχει το κώλυμα θα είστε έτοιμος εσείς κ. Καρύδη. Εάν πάλι αύριο πει το ίδιο – να το ξέρουμε – δεν έχει άλλη ιστορία. Προχωράμε στους επόμενους.

Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: Δεν ήταν κάτι κρίσιμο ούτως ή άλλως. Θα ήταν σε θέση τεχνικά αλλά δεν μπορεί ψυχολογικά πλέον.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει, έχει σημασία το ψυχολογικό. Είναι ενοποιημένο το σώμα και το πνεύμα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, να γίνει δεκτό το αίτημα και το Δικαστήριο να διακόψει για αύριο το πρωί στις 09:00.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το Δικαστήριο δέχεται την πρόταση του κ. Εισαγγελέα. Διακόπτει για αύριο στις 09:00 με την υπόδειξη ότι αν δεν είναι πάλι έτοιμη για οποιοδήποτε λόγο η κα Κούρτοβικ θα συνεχίσετε εσείς, διαφορετικά δεν έχουμε νόημα, δεν νοηματοδοτείται η πράξη μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή